2 hurtige tips til vægttab

Hvis du gerne vil tabe dig er det en god ting, at starte ud med at lave et mål for de der ting. Et vægttab kræver to ting. Ændre sin kost og dyrke motion. Faktisk kan man opnå et ganske fornuftigt vægttab, blot ved at ændre sin kost. Men mange er os det er rigtig gerne se hurtig resultater, og det gør man ved at man supplere med god motion ved siden af. Motion sætter tempoet op, men det er også godt for vores generelle helbred. Det kan være svært at lægge sin kost om fra den ene dag til den anden, derfor er det godt at have en plan.

Lave en oversigt

Det var en god idé at starte med at lave et skema over hvad man spiser, hvad tid man spiser og hvor meget man spiser. Det vil ofte give et indblik i hvordan ens kost ser ud. Der ud fra kan man justere og ændre. For eksempel så skal man finde ud af hvor mange kalorier du maximalt må spise, netop fordi at opnå et vægttab. Derfor anbefales det, at du laver et skema, hvor du skriver hvad du må spise og hvor meget af det. Og så skal du holde dig til den plan, for ikke at spise noget uplanlagt, som oftes er dumme kalorier. 

Forbered dine måltider

For at opnå sit vægttab, kræver det at man er meget disciplineret. Det kræver at man holder sig til det ovenståendeskema, hvor det fremgår hvad med at spise, hvor meget man må spise og hvad tid med at spise. Den befales at man spiser seks gange om dagen, blandt andet en god frokost og sunde mellemmåltider. Man kan være ideløs til hvad man skal have, og derfor kan man søge inspiration på nettet. Men for at undgå, at man smutter ind forbi tanken eller en cafe når maven er sulten, så forbered dine måltider hjemmefra. Det kaldes et prep-meal. Et betyder at du laver maden, så det er lige til at spise, eller blot skal varmes. Det er nemt at gå til, og så er det sundt. Og når du ved at du har stået og laves mad der hjemme til at tage med på arbejdet, så har man også større tilbøjelighed til at spise det.

Det samme fælder aftensmaden. Planlæg senest dagen forinden hvad næstdagens aftensmåltid skal bestå af, og sørg gerne for at det er købt ind. Så undgår man at falde i fælden, hvor man er nødt til at bestille junkfood.