3 ting, du skal være opmærksom på, når du skal indrette et kontor

Der er mange faktorer i spil, når du skal indrette et kontor. Hvis du tager de forkerte valg, kan det nemlig føre til mange gener hos medarbejderne – og det kan give produktiviteten og arbejdsglæden et dyk nedad. Det er derfor vigtigt, at du tager medarbejderne med i overvejelserne, når du skal indrette et kontor – og her er der især tre faktorer, du bør have i tankerne, nemlig møblerne, akustikken og indeklimaet. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan indrette et kontor, der giver medarbejderne de bedste forudsætninger for produktivitet og arbejdsglæde.

Kontormøblerne

Kontormøblerne spiller en stor rolle i hver enkelt medarbejders arbejdsdag – især når medarbejderne bruger mange timer foran computeren. Det er derfor meget vigtigt, at der bliver investeret i ordentlige kontormøbler, så hver enkelt medarbejder har en behagelig stol at sidde i – gerne en ergonomisk én af slagsen eller som minimum en kvalitetsstol, som har mange indstillingsmuligheder. Derudover vil det også være en god idé at give medarbejderne mulighed for at variere arbejdsstillingen med et hæve-sænkebord, så medarbejderne ikke er tvunget til at sidde ned hele dagen lang.

Akustikken

Støj er en kæmpe produktivitetsdræber – især rundt omkring i de såkaldte storrumskontorer. Det kan faktisk i værste tilfælde decideret gå hen og gøre en medarbejder syg og endda føre til en sygemelding, når man arbejder i konstant larm og støj fra kolleger, telefoner og lignende. Det behøver dog ikke være tilfældet. Der er nemlig meget, man kan gøre for at komme støjen til livs. Man kan f.eks. benytte sig af lydabsorbenter, som kan ”sluge” lidt af støjen på kontoret – eller også kan en telefonboks også være en god løsning. En telefonboks er et ekstra lille rum, som kan placeres inde på kontoret – og det kan så bruges som et slags ekstra kontor eller mødelokale, hvor medarbejdere, der har brug for ro og fred, kan forskanse sig og få arbejdet gjort.

Indeklimaet

Indeklimaet spiller også en stor rolle – især når det gælder arbejdsglæde. Et dårligt indeklima kan nemlig også betyde, at man som medarbejder ikke får nået alt det, som man ellers ville. Vi snakker her om bl.a. forkert belysning, dårlig udluftning og forkerte temperaturer. Hvis man sidder og sveder eller fryser, ligger fokus altså et helt andet sted end på arbejdsopgaverne. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at der er god belysning til hver enkelt medarbejdere og samtidig sørger for at der bliver luftet ud flere gange om dagen og evt. anskaffe et klimaanlæg, så man kan sikre en behagelig temperatur på kontoret året rundt.