Skal du bruge en bil i en kortere periode? Overvej leasing

Står du og har brug for en bil i en kortere periode? Det kan være i forbindelse med en tidsbegrænset ansættelse eller en periode, hvor du ved, du får meget transport fra A til B, og offentlig transport ikke gier mening. Det er dyrt at investere i en bil, og specielt hvis ikke du tænker, du har brug for den om et års tid. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel prøve at kigge lidt nærmere på muligheden for at lease.

Med korttidsleasing af bil får du mulighed for at lease i blot seks til 12 måneder – det er altså en overskuelig periode. Der er flere fordele ved korttidsleasing – nogle ligner de almindelige fordele ved leasing, men der kommer faktisk ekstra goder oven i. Det gælder for eksempel, at førstegangsydelsen ved korttidsleasing kun er halvt så høj som ved almindelig leasing – det er noget, der er værd at tage med.

Biler i alle prisklasser

Ved du lige præcis, hvilken bil du godt kunne tænke dig, eller har du primært en holdning til, hvad størrelse den skal have? I dag er udvalget af biler, der kan leases, cirka på størrelse med udvalget af biler, der kan købes – så du skal altså ikke være bange for, at du ikke kan få en model, der passer til dine behov.

Det kan også være en rent økonomisk overvejelse, når du kigger på bil – for biler i større klasser vil naturligvis også ligge i en lidt dyrere prisklasse end de lidt mindre biler. Det gode ved leasing er, at du altid kender den månedlige ydelse, og der kommer ikke pludselig en række uventede udgifter, du ikke havde regnet med at skulle forholde dig til. Det gør det også nemmere at budgettere med at have en bil, når det ikke pludselig er serviceregningen til værkstedet, der kommer oveni.