En lille lynguide til vin

Er du på udkig efter den helt perfekte vin til en helt speciel anledning? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Du behøver nemlig slet ikke at være kok eller sommelier, for at vide præcis, hvilken vin der er perfekt til netop din anledning. Og det er da gode nyheder – for hvem elsker ikke et godt glas vin på en fredag aften? Netop fordi, det er så lækkert, er det også vigtigt, at du ikke får valgt den forkerte vin, så glæden bliver ødelagt. Og lige her får du en lille lynguide til, hvordan du får valgt den helt rette af slagsen, så du kan være sikker på at få valgt den helt rette vin til fredagshyggen.


1. tip – stol på din smag og dine præferencer

Der er mange, der synes, at vin er så dejligt, fordi det netop ikke kan sættes i bås. For dig betyder det desuden også, at du heller aldrig kan gå helt galt i byen, hvis blot du vælger en vin, som du ved, der falder i din smag. Gør du det, er det ikke afgørende, hvilke druer netop denne vin er lavet af. Prøver du desuden at udforske dine smagspræferencer, vil du med garanti også hurtigt opdage, at du faktisk kan lide mange forskellige vine. Og med det sagt, skifter vin altså smag alt efter, hvilken mad den serveres til – og derfor kan du heller aldrig helt regne med smagen. I hvert fald ikke, hvis du skal drikke din vin til mad.

2. tip – match vinen til anledningen

Og af netop den grund er det også vigtigt, at du får matchet din vin til anledningen. Du skal således overvej, hvilken mad det helt præcist er, at du ønsker at servere en god vin til. Skal du dog blot nyde din vin en fredag aften og således uden mad til, har du frit valg på alle hylder. Skal du modsat drikke vinen til et godt måltid mad, skal du vælge én, der komplimenterer dagens ret.

3. tip – glem alle regler

De fleste vil for eksempel per automatik vælge en hvidvin, hvis retten er fisk. Dog er der altså ingen faste regler for vin og servering af mad, når det hele kommer til stykket. Du kan sagtens finde en rødvin, der går helt perfekt til lys fisk. Og lige sådan kan du også sagtens finde en hvidvin, der smager helt fantastisk til en stor, saftig bøf. Med andre ord, kan du altså sagtens have de forskellige ’regler’ i baghovedet, når du skal vælge vin, men du må endelig ikke lade dem styre dit endelige valg.