Er bilen vinterklar?

Snart melder vinteren sin ankomst. Det betyder, at vejene bliver mere glatte, og vejret bliver mere ustadigt. Pludselig kan du risikere at skulle køre på arbejde i snestorm eller tung regn, og så er det altså raast at stå godt fast på vejen, når du kører i din bil. Derfor er det ikke særlig optimalt med sommerdæk om vinteren, for deres profil er slet ikke egnet til glatføre. Nej, så er det meget bedre at investere i vinterdæk eller helårsdæk, så du er sikker på, at du står godt fast på vejen.

De rigtige dæk er sagen

Det er ikke raketvidenskab at tænke sig til, at det kræver et anderledes dæk for at køre på vinterglatte veje end på tørre asfaltunderlag om sommeren. Og du bor i Danmark, hvor det om vinteren bliver glat og vådt at køre i bil. Så for at være på forkant med de ustadige vejrudsigter, kan du med fordel allerede nu skifte til enten vinterdæk eller helårsdæk. Deres profil er nemlig egnet til glat underlag og vådt føre, fordi de har dybere riller i dækkene og er lavet af noget lidt andet materiale. Dermed får du et bedre vejgreb, kan nemmere styre bilen, og dermed højner du sikkerheden for både dig selv og dine medbillister.

Hav styr på resten

Udover at få skiftet dine sommerdæk, er det en god idé at få bilen klar til vinteren. Sørg for at have en skovl og en lampe til at ligge i bagagerummet, hvis du skulle blive fanget i sneen. Det kan også være en god idé at få tjekket bilen igennem, så du er sikker på at både lygterne og sædevarmen virker, inden det bliver helt mørkt og koldt udenfor. Du behøver ikke selv at tjekke det hele igennem, for din lokale automekaniker har helt sikkert tid til at hjælpe dig. Du kan jo allerede ringe og høre ham ad i dag?