Er du førstegangsejer af en ny bil? Læs mere her

Har du netop købt din allerførste bil? I så fald har du helt sikkert oplevet en masse nyt i forbindelse med processen op til købet af din nye bil – for hvordan får man nu lige styr på alle de ting, der skal være klarhed omkring inden det store køb? Men de nye udfordringer og oplevelser slutter ikke, så snart du købt dit nye firehjulet transportmiddel. For der er faktisk flere ting, du skal have styr på som bilejer – og nogle af disse kan du blive klogere på i denne artikel.

Sæt dig ordentligt ind i din nye bil

Du sætter dig ind i din nye bil for allerførste gang, alene – uden en bilforhandler ved din side. For nu skal du ud og køre din allerførste tur som bilejer. Men, men, men… som teknologien i dag har udviklet sig mere og mere, ja så er bilerne altså også blevet mere teknologiske. Måske du oplever, at radiosystemet driller, eller at den elektroniske sædepositionsindstilling ikke rigtig vil, som du vil. Frygt ej. Husk nu at sætte dig rigtig godt ind i bilens tekniske system. Studér bilens manual eller research på den online.

Husk de relevante eftersyn

Selvom din bil er spritny, så husk nu de relevante eftersyn og servicesyn. Mange autoværksteder tilbyder faste service og reparationsaftaler, hvor din bil bliver indkaldt, når det er tid til, at bilen skal synes. Find auto værksted gerne hurtigst muligt, som du har købt bilen. Skulle det ske, at du hurtigt har brug for et autoværksted, er det nu meget rart at have en aftale med et sted, du ved, at du kan tage til og er registreret hos.

Har du styr på forsikringerne?

Du har nok tegnet forsikringer ved købet af bilen, men skulle det ske, at du ikke har, er det altså meget vigtigt at have bilen forsikret.