Gammel hobby vækket til live

Det er umuligt gået nogens næse forbi, at bedstemors hjemmesysler under corona pandemien fik sig lidt af et comeback. Hjemmelavet strik er tilbage – og det er kommet for at blive.

Mange unge brugte corona tiden på at blive lært op i håndarbejdet af deres veninder, mødre, bedstemødre mm., hvor nogle af dem tog til diverse sociale medier for at vise deres kreationer frem. Der er kommet en helt ny bølge af strikkere til verden, og meget få kan sige, at de ikke ejer noget hjemmestrikket. Når man nu begynder på en hobby som strik, vil der derfor være en del ting at skulle sætte sig ind i. Læs med videre og bliv introduceret for et af Norges mest populære garnproducenter, Sandnes Garn, som forhandles hos VegaGarn.

Populært kvalitetsgarn fra Sandnes Garn

Sandnes Garn har siden 1888 produceret norsk uldgarn fra byen af samme navn og kan tilmed kalde sig for en af de ældste uld fabrikker i Norge. Garnproducenten er kendt verden over for godt håndværk og Sandnes uldgarn af høj kvalitet. Især i Danmark er garnet kendt for at blive brugt i mange forskellige strikkeopskrifter, hvor især strikke virksomheden PetiteKnit flittigt gør brug af Sandnes Garn og har ovenikøbet lagt navn til en farvekollektion af Sandnes’ populære uldgarn, Sunday. Både Sunday og Double Sunday garnet fra Sandnes Garn, er blevet ihærdigt brugt af strikkere verden over, da begge slags garn har en garntykkelse, der kan benyttes i talrige opskrifter.

Tidløs kvalitet med tidens trends

For at noget skal holde sig ajour, handler det også om at kunne følge med de skiftende trends. Selvom Sandnes Garn er en af de ældste uld fabrikker i Norge, har de alligevel formået at holde sig up to date og med på tidens mode. Med deres store udvalg af garntyper følger de med på trends ved hjælp af deres brede farveregister. Udover det, er de ikke bange for at prøve nye innovative ideer og skabe nye variationer af Sandnes uldgarn m.m.

Hvorfor Sandnes uldgarn?

Uld har længe været den foretrukne garntype inden fra Sandnes Garn. Men hvilke fordele er der egentlig ved uld? En af de bedste egenskaber ved uld er, at det er kendt for sin fremragende varmeisoleringsevne. Fiberstrukturen i ulden holder på varmen, og med dets naturlige åndbarhed er det med til at regulere kropstemperaturen ved at give det overskydende varme og fugt plads til at fordampe. Dette gør Sandnes uldgarn til det ideelle valg, når det skal holde dig varm i det kolde vejr.