Gør dit hjem mere personligt – 3 tips

8. september 2021

Der findes ikke mange lande som i Danmark, hvor man i så høj grad går op i at give sit hjem et personligt udtryk. Måske det hænger sammen med, at vi mange dage om året har et klima, som ikke ligefrem fordrer, at vi tager ud og oplever, men i stedet dyrker hyggen i egne trygge omgivelser.

Uanset hvad, er det sjovt at have et hjem og en bolig, som viser ’hvem man er’. Det gælder naturligvis også de ydre dele af boligen! Derfor vil vi i dette indlæg se på små fine og nemme muligheder for også at gøre dit hjem personligt set udefra.

Postkasse og skilt

Det er slet ikke unormalt, at man ser skilte og postkasser med spændende design ude foran porten ved hjemmet. Men det er langt fra alle, som gør noget ekstra ud af muligheden for at skille sig ud på dette område. Og nej, bare rolig: det behøver ikke at være ”flower power” eller mærkværdigt design, som giver det anderledes look.

Tag f.eks. bare noget så almindeligt som en postkasserød postkasse! Mange hjem har en sort eller hvid postkasse, som er så diskret som mulig. Også selvom det er en i flot design, som måske har kostet mange penge. Men hvorfor ikke få lidt farve ind i det hele og skabe liv med postkassen? Det gør det både mere livligt at se på, nemmere for postbuddet af finde postkassen og er med til at adskille dit hjem lidt fra alle de andre.

På samme måde kan du bruge et emaljeskilt. Tænk igen i flotte farver og fonte, som ikke sigter mod at gemme det diskret ad vejen. Brug det i stedet for til at gøre opmærksom på, at ”Her bor vi”.

Vindfløj eller anden pynt

Det er som om, at boligpynt ikke må overstige vindueshøjden. Og hvorfor skal det egentligt være sådan?

Med en flot vindfløj eller måske ligefrem retro-flot vejrhane kan du give dit tag og dit hus som helhed et skønt særpræg, der ikke ses mange steder længere. Men bare rolig, du kan stadig bestille eller få renoveret vindfløje elelr vejrhaner hos dette firma – Thubalka A/S.

Begge dele vidner om en svunden tid og tilfører et romantisk islæt til din bolig, så den virkelig træder frem. Det giver karakter, som er en væsentlig del af personlighed.

Hæk og hegn

Det er slet ikke unormalt at have en flot hæk eller et flot hegn. Men igen er det værd at tænke over at gøre det lidt anderledes. Tænk derfor gerne en ekstra gang over de sten eller det metal, du bruger til dig hegn. Og er der tale om en hæk, hvorfor så ikke arbejde naturens egne farver fra blomster og planter ind i den? Det giver både liv og særpræg.

Seneste indlæg

Find alt det du behøver til haven

Find alt det du behøver til haven

Hvis du elsker at tilbringe tid udendørs, har du brug for havemøbler af god kvalitet for at få mest muligt ud af dit område. Der findes et stort udvalg af bænke, borde, stole og meget mere, alt sammen til meget konkurrencedygtige priser. Uanset om du er på udkig efter...

Gode forberedelser inden du rejser

Gode forberedelser inden du rejser

Det kan være skønt at rejse. Noget at se frem til og få et par dage væk fra hverdagen. Der er også mange ting at få styr på, inden man rejser, og det kan være forvirrende at finde rundt i, hvis ikke man har et overblik. Her er en guide, der måske kan hjælpe jer til at...

Specialiser din nattesøvn

Specialiser din nattesøvn

Der er mange ting, som spiller ind, når du skal have etableret den gode nattesøvn. Det kan være en længere proces at finde ud af, hvordan præcist du sover bedst. Der er altid gode råd og hjælp og hente fra alle mulige steder, inklusiv denne tekst, men i sidste ende må...