Gør haven klar til foråret

Selvom det endnu ikke helt er forår endnu, så er det faktisk allerede ved at være tid til, at gøre haven eller altanen klar til den spirende sæson, som venter lige rundt om hjørnet. Det kan eksempelvis være at dine kommende planter kræver forspiring, inden de kan plantes ud – eller at du blot gerne vil finde inspiration til at skabe den perfekte have eller udendørs område.

Hvis du er en grøn nybegynder, hvad skal du så egentlig være opmærksom på, når du går i gang med planter og blomster? Kan du bare vælge frit, eller skal der mere omtanke til?

Undersøg hvad dine drømmeplanter kræver

Uanset om du har de helt store drømme for din have, eller du blot har lidt mere beskedne forventninger til, hvad der skal ske, så kan man sjældent komme uden om, at mange planter og blomster har specifikke krav. Selvom det kunne være fedt, at man bare kunne vælge frit mellem netop de planter man drømmer om – så har de fleste blomster og planter behov for bestemte ting, for at kunne trives og vokse.

Når du skal gøre din have eller altan klar til foråret kan du med fordel overveje:

  • Hvor meget tid du vil bruge på at passe dine planter

  • Hvor meget direkte sol der er i området

  • Om planten skal være etårig eller flerårig

Find gode råd hos dit lokale plantecenter

En rigtig god måde at skabe de bedste betingelser for sine planter, er at sørge for at vælge de helt rigtige til at begynde med. Men medmindre du selv er ekspert, eller måske gartner, så er det ikke altid nemt at overskue, præcis hvilke der er de bedste at vælge.

Et god sted at finde råd er i dit lokale plantecenter eller planteskole. Befinder du dig eksempelvis i Næstved, kan du læse meget mere om dit nærområde på denne side.