Har du hørt om tøj i bambus? Ellers læs med her

Moden er i konstant udvikling. Ikke blot når det kommer til design og stilarter, men også i form af materialer. I takt med at bæredygtighed er blevet er større emne i dagligdagen, har mange tøjfirmaer også mere fokus på, at deres tøj skal udvindes i bæredygtige materialer. Et af disse bæredygtige materialer er bambus. Dette blandes som oftest med andre materialer såsom elastan eller bomuld. Bambus bruges efterhånden i mange forskellige typer af tøj, og du kan her blive lidt klogere på materialet.

Fordele ved at bruge bambus som tekstilmateriale

En ting, hvor bambus er begyndt at blive brugt, er i T-shirts. Fordelene ved en bambus t-shirt er, at stoffet ikke absorberer sved lige så let som andre stoffer. Dette skyldes, at bambus er luftigt, og huden kan ånde i det, hvoraf svedlugten efter en lang dag ikke burde være ligeså slem, som den kan være i andre materialer. Udover at håndtere sved godt, krøller bambus-t-shirts heller ikke på samme måde, som mange andre t-shirts. Selvom de kommer i skabet, og vaskes gang på gang burde de altså holde sig flotte og bløde.

Tidløst og bæredygtigt

For at stilen spiller overens med materialet og bæredygtighedskonceptet, er tøj designet i bambus ofte designet tidløst. Dette betyder, at f.eks. t-shirts ikke går af mode, da de holdes i neutrale designs og farver, som passer til ethvert par jeans. Udover at bambus bruges i t-shirts, er det også blevet populært i underbukser, undertrøjer og strømper. Dette er altså helt gængse beklædningsdele, som enhver mand har i klædeskabet. Stilen er som ofte holdt tidløst. Dette, sammen med at materialet er langtidsholdbart, gør, at der er mindre spild i form af tøjudsmidning. Der er heller ikke samme behov for at købe nyt tøj hele tiden, hvoraf bambus kan være et godt klimavenligt valg, næste gang du handler nyt tøj.