Hvilke hvidvine skal du vælge?

1. marts 2022

Hvidvin er en meget alsidig vin, der normalt fremstilles af grønne eller gule druer. De mest kendte hvidvinsdruer er Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling, som spænder fra en ret fed drue til en meget sød drue. Hvidvin kan også fremstilles af blå druer, hvor man har fjernet den skal, der ellers ville give vinen sin røde farve. Se f.eks. champagne fremstillet af Pinot Noir. Hvidvinens store alsidighed skyldes de mange forskellige druesorter og den brede vifte af smagsprofiler – der er noget for enhver smag og til enhver lejlighed. Hvidvin er også særlig kendt for at passe godt sammen med fisk. Hvis det derfor lyder som noget for dig, så skynd dig ind i udvalget lige nu og læs mere omkring hvidvine. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Så hvad er nogle gode hvidvine at vælge? Her er et par af vores favoritter:

– Chardonnay: En fantastisk vin til dem, der nyder en frugtagtig og fed smag. Denne drue bruges normalt til at lave egevin, hvilket betyder, at vinen har en smør- eller vaniljesmag.

– Sauvignon Blanc: En god mulighed for dem, der foretrækker en sprød og syrlig vin. Denne drue har normalt en smag af lime, grønt æble og stikkelsbær.

– Riesling: En sød og forfriskende vin, der er perfekt til at nyde på en varm dag. Denne drue har ofte blomstrede noter som fersken, abrikos og honning.

– Pinot Grigio: En let og forfriskende vin med citrusaromaer som citron og drue frugt.

Så uanset hvad din smag for hvidvin er, er der helt sikkert en flaske, der passer til dig. Så hvorfor ikke gå til din nærmeste spiritusforretning og gå på opdagelse i hvidvinens verden? Måske finder du lige pludselig en ny favorit!

Hvidvinens historie

Hvidvin har en kortere historie end rødvin, men det er stadig en vigtig drik med masser af smag. Hvidvin kan generelt spores tilbage til for ca. 2.500 år siden, hvor romerne drak den regelmæssigt. Hvidvin blev set som en mere eksklusiv drik end rødvin og blev ofte serveret til middagsselskaber blandt de rige familier. Hvidvin fremstilles ved at gærer druesaft uden hudkontakt. Dette resulterer i en lysere farvet drik, der har en anden smagsprofil end rødvin. Hvidvin ledsages typisk af fisk og skaldyr eller kylling og kan nydes afkølet eller ved stuetemperatur. Der findes mange forskellige typer hvidvin, så der er helt sikkert en, der passer til din smag.

Seneste indlæg

Find elegante smykkesæt hos Guldsmed-smeds.dk

Find elegante smykkesæt hos Guldsmed-smeds.dk

Smykkesæt er smukke smykker, der typisk består af flere dele, f.eks. øreringe, halskæder, ringe og armbånd. De er typisk fremstillet af materialer af høj kvalitet som sølv eller guld og er ofte prydet med indviklede designs og udsmykninger for at give dem et...

Find det bedste autoværksted Hillerød

Find det bedste autoværksted Hillerød

Autoværksted Hillerød er den førende leverandør af en bred vifte af serviceydelser og reparationer af biler, herunder motorstyring, bremser, koblinger, udstødninger og generelle reparationer. Deres team af erfarne mekanikere har mange års erfaring inden for alle...

Har du D vitaminmangel, og ønsker du at gøre noget ved det?

Har du D vitaminmangel, og ønsker du at gøre noget ved det?

Manglende vitaminer i kroppen kan have længerevarende konsekvenser for din krop. Derfor er det vigtigt at huske at indtage sine vitaminer, da kroppens funktion har en afgørende betydning for din sundhed. Hvis du mener at du mangler at optage flere vitaminer og...