Investér i en god nats søvn og oplev øget velvære

Dit velbefindende hænger i høj grad sammen med kvaliteten af din søvn. Sover du dårligt, vil du have sværere ved at fokusere, holde koncentrationen ved lige og din lunte vil ligeså være kortere. Er det noget, du kan genkende, og vil du gerne lave om på det? Så læs med videre og få 3 gode råd til, hvordan du kan få en god nats søvn.

Lydbøger er for dig, der ikke er en ivrig læsehest

Der er mange, der anbefaler at læse inden sengetid. Det bringer din krop ned i gear og får dig til at slappe af. Det duer bare ikke, hvis du ikke er glad for at læse. Heldigvis findes der tonsvis af lydbøger, som er et glimrende alternativ til dig, der ikke er den helt store læsehest. På denne hjemmeside kan du danne dig et overblik over danskernes foretrukne lydbogstjenester samt de bedste gratis lydbøger på markedet.

Undgå koffein inden til sengetid

Langt de fleste voksne danskere drikker kaffe flere gange dagligt. Men vidste du, at koffeinen i din kaffe kan hindre dig i at falde i søvn? En tommelfingerregel siger, at du bør drikke din sidste kop kaffe senest 5-6 timer, før du skal sove. Hvis du slet ikke kan slippe kaffen, kan du overveje at skifte over til koffeinfri kaffe – i hvert fald hvis du vil drikke kaffe, lige inden du skal i seng.

Slip for tankemylder, når du skal sove

Er du en af dem, der plages af tankemylder, idét du lægger dig i sengen? Du er langt fra den eneste, og der findes heldigvis et par ting, du selv kan gøre. En af dem er at skrive alle dine tanker ned. Gerne på et stykke papir, så det står sort på hvidt. Du kan så tackle dine tanker og bekymringer næste dag med et friskt sæt øjne.