Legetøj og hjælpemidler i hverdagen til børn på spektrummet

25. maj 2022

Når man er på spektrummet af forskellige årsager, kan en hverdag være meget udfordrende, hvis ikke der er nogle faste og visuelle objekter, som kan være et pejlemærke for familien.

Børn med specielle behov, kan ofte hjælpes langt, hvis der er struktur og velkendte rutiner i deres hverdag, hvilket specieldesignet legetøj kan hjælpe med i stor stil.

Med børnene i centrum

Autisme, Aspergers og ADHD kan være nogle udfordrende diagnoser, som mange børnefamilier skal håndtere i deres hverdag. Hos spektrumshop kan man finde hjælp til gode rutiner, købe tids-tagende legetøj for organisering af tid, og bøger som kan undervise i hvilke udfordringer og forskelligheder, børn på spektrummet kan have.

Man kan også købe sansestimuli i form af gadgets i forskellige former og farver, som kan aktivere og berolige sensitive børn. Som en person på spektrummet eller en pårørende til en person på spektrummet, er det behjælpeligt at have stimuli på sig, i tilfælde af overstimulering fra omgivelserne eller lignende.

Populære produkter til børn

Et populært produkt er også kugledyner til børn, som sover uroligt og børn som døjer med angst. En kugledyne er en dyne med ekstra vægt, som er med til at berolige og give en tryghedsfornemmelse hos barnet, og muligvis give en mindre forstyrret nattesøvn til forældrene.

For børn på spektrummet er visualisering også en vigtig del af hverdagen, da metaforer og ikke-bogstavelige situationer, kan sende dem ud i frustrationer. Her kan man på shoppen købe vendespil og andre visualiseringskort, som kan hjælpe med at forklare ting for barnet. Specielt følelseskort og kort, som forklarer sociale situationer i børnehøjde, er et godt sted at starte, hvis du har et barn på spektrummet.

Det vigtigste er jo barnets trivsel, så man kan prøve sig lidt frem i det store udvalg på shoppe, og så kan man muligvis finde hjælp til hverdagen, og øge trivslen.

Seneste indlæg

Er videoovervågning noget for dig?

Er videoovervågning noget for dig?

I Danmark er der opsat videoovervågning flere forskellige steder. Dette gælder både i bybilledet, i butikker og i private hjem. Du har måske selv gjort dig nogle tanker om, hvorvidt videoovervågning er noget for dig? I så fald er du kommet til det rette sted, for i...

En nybegynders guide til sexlegetøj

En nybegynders guide til sexlegetøj

Sexlegetøj er blevet mere og mere populært i løbet af de sidste par år. Fra vibratorer og dildoer til bondageudstyr og anallegetøj er der nu et utroligt stort udvalg af sexlegetøj til rådighed for dem, der leder efter lidt ekstra nydelse i soveværelset. Men hvad er...

Trænger din bil til en kærlig hånd?

Trænger din bil til en kærlig hånd?

Mange mennesker er i større eller mindre grad afhængige af deres bil i hverdagen, hvortil det ofte kan være nødvendigt at gave den firehjulede ven en lille opfriskning. Der er flere gode ting man kan gøre for sin bil, men det hele kommer også an på, hvad bilen trænger...