Legetøj og hjælpemidler i hverdagen til børn på spektrummet

25. maj 2022

Når man er på spektrummet af forskellige årsager, kan en hverdag være meget udfordrende, hvis ikke der er nogle faste og visuelle objekter, som kan være et pejlemærke for familien.

Børn med specielle behov, kan ofte hjælpes langt, hvis der er struktur og velkendte rutiner i deres hverdag, hvilket specieldesignet legetøj kan hjælpe med i stor stil.

Med børnene i centrum

Autisme, Aspergers og ADHD kan være nogle udfordrende diagnoser, som mange børnefamilier skal håndtere i deres hverdag. Hos spektrumshop kan man finde hjælp til gode rutiner, købe tids-tagende legetøj for organisering af tid, og bøger som kan undervise i hvilke udfordringer og forskelligheder, børn på spektrummet kan have.

Man kan også købe sansestimuli i form af gadgets i forskellige former og farver, som kan aktivere og berolige sensitive børn. Som en person på spektrummet eller en pårørende til en person på spektrummet, er det behjælpeligt at have stimuli på sig, i tilfælde af overstimulering fra omgivelserne eller lignende.

Populære produkter til børn

Et populært produkt er også kugledyner til børn, som sover uroligt og børn som døjer med angst. En kugledyne er en dyne med ekstra vægt, som er med til at berolige og give en tryghedsfornemmelse hos barnet, og muligvis give en mindre forstyrret nattesøvn til forældrene.

For børn på spektrummet er visualisering også en vigtig del af hverdagen, da metaforer og ikke-bogstavelige situationer, kan sende dem ud i frustrationer. Her kan man på shoppen købe vendespil og andre visualiseringskort, som kan hjælpe med at forklare ting for barnet. Specielt følelseskort og kort, som forklarer sociale situationer i børnehøjde, er et godt sted at starte, hvis du har et barn på spektrummet.

Det vigtigste er jo barnets trivsel, så man kan prøve sig lidt frem i det store udvalg på shoppe, og så kan man muligvis finde hjælp til hverdagen, og øge trivslen.

Seneste indlæg

Opnå ren energi med en luft til luft varmepumpe

Opnå ren energi med en luft til luft varmepumpe

Selvom en luft til luft varmepumpe bruger strøm, opnår man grøn energi, som ikke belaster omgivelserne. Produktet leverer fire gange så meget energi end der bliver brugt, og derfor er store gratis også for miljøet. Hvordan fungerer en varmepumpe? En varmepumpe...

Tag på fisketur i den gode natur

Tag på fisketur i den gode natur

I Danmark har vi en flot natur, som vi værner godt om. Det kan især være vigtigt at komme ud og mærke den friske luft, hvis man har en travl hverdag. I naturen finder man ro og stilhed, hvor man kan komme helt ned i tempo, som i sidste ende vil give mere overskud og...

Bliv en bedre taler

Bliv en bedre taler

Når man holder foredrag eller lignende, er det naturligvis essentielt, at dine modtagere lytter til dig. Her kan man bruge en række teknikker, der kan hjælpe dig til at blive bedre til at få modtageren til at lytte – og dermed få dine budskaber igennem. Dette kan...