Legetøj og hjælpemidler i hverdagen til børn på spektrummet

25. maj 2022

Når man er på spektrummet af forskellige årsager, kan en hverdag være meget udfordrende, hvis ikke der er nogle faste og visuelle objekter, som kan være et pejlemærke for familien.

Børn med specielle behov, kan ofte hjælpes langt, hvis der er struktur og velkendte rutiner i deres hverdag, hvilket specieldesignet legetøj kan hjælpe med i stor stil.

Med børnene i centrum

Autisme, Aspergers og ADHD kan være nogle udfordrende diagnoser, som mange børnefamilier skal håndtere i deres hverdag. Hos spektrumshop kan man finde hjælp til gode rutiner, købe tids-tagende legetøj for organisering af tid, og bøger som kan undervise i hvilke udfordringer og forskelligheder, børn på spektrummet kan have.

Man kan også købe sansestimuli i form af gadgets i forskellige former og farver, som kan aktivere og berolige sensitive børn. Som en person på spektrummet eller en pårørende til en person på spektrummet, er det behjælpeligt at have stimuli på sig, i tilfælde af overstimulering fra omgivelserne eller lignende.

Populære produkter til børn

Et populært produkt er også kugledyner til børn, som sover uroligt og børn som døjer med angst. En kugledyne er en dyne med ekstra vægt, som er med til at berolige og give en tryghedsfornemmelse hos barnet, og muligvis give en mindre forstyrret nattesøvn til forældrene.

For børn på spektrummet er visualisering også en vigtig del af hverdagen, da metaforer og ikke-bogstavelige situationer, kan sende dem ud i frustrationer. Her kan man på shoppen købe vendespil og andre visualiseringskort, som kan hjælpe med at forklare ting for barnet. Specielt følelseskort og kort, som forklarer sociale situationer i børnehøjde, er et godt sted at starte, hvis du har et barn på spektrummet.

Det vigtigste er jo barnets trivsel, så man kan prøve sig lidt frem i det store udvalg på shoppe, og så kan man muligvis finde hjælp til hverdagen, og øge trivslen.

Seneste indlæg

Find elegante smykkesæt hos Guldsmed-smeds.dk

Find elegante smykkesæt hos Guldsmed-smeds.dk

Smykkesæt er smukke smykker, der typisk består af flere dele, f.eks. øreringe, halskæder, ringe og armbånd. De er typisk fremstillet af materialer af høj kvalitet som sølv eller guld og er ofte prydet med indviklede designs og udsmykninger for at give dem et...

Find det bedste autoværksted Hillerød

Find det bedste autoværksted Hillerød

Autoværksted Hillerød er den førende leverandør af en bred vifte af serviceydelser og reparationer af biler, herunder motorstyring, bremser, koblinger, udstødninger og generelle reparationer. Deres team af erfarne mekanikere har mange års erfaring inden for alle...

Har du D vitaminmangel, og ønsker du at gøre noget ved det?

Har du D vitaminmangel, og ønsker du at gøre noget ved det?

Manglende vitaminer i kroppen kan have længerevarende konsekvenser for din krop. Derfor er det vigtigt at huske at indtage sine vitaminer, da kroppens funktion har en afgørende betydning for din sundhed. Hvis du mener at du mangler at optage flere vitaminer og...