Miljøvenlige gulvmaterialer: Fremtidens valg for et bæredygtigt hjem

Miljøet behøver ikke komme til kort, når du skal have et nyt gulv, der findes nemlig også gulve, der er produceret med omtanke for miljøet. Find et stort udvalg hos FlotteGulve Ikast.

Har du miljøet med i dine tanker, når du putter varer i indkøbskurven, så er der ingen grund til at gå på kompromis, når du står og skal have et nyt gulv, der findes nemlig masser af muligheder for at finde et gulv, som også er et miljøvenligt valg.

Faktisk har rigtigt mange gulvproducenter miljøet som et af deres fokuspunkter både når det gælder de materialer der anvendes og i selve produktionen.

Lægger du vægt på at dit nye gulv er miljøvenligt, så kan du med fordel kigge efter de certificeringer gulvet har. Eksempelvis kan du ved trægulve med fordel vælge et trægulv, der er PEFC certificeret, hvilket garanterer at træet stammer fra en bæredygtig produktion.

Andre mærker du med fordel kan gå efter er det velkendte Svanemærke eller den tyske mærkning ”Der Blauer Engel”, som er mere udbredt indenfor gulve. Der findes derudover en lang række forskellige andre miljømærkning, som gulve kan have.

Udover mærkninger kan du også se på hvilke materialer gulvene er fremstillet i eksempelvis kan du få tæpper, der er fremstillet af genbrugsmaterialer så som gamle fiskenet.

Et andet eksempel på et godt materiale i forhold til miljøet er kork. Kork laves nemlig af barken fra korkegen og modsat et trægulv, hvor man er nødt til at fælde træet, høster man korkegens bark, hvilket kan gøres flere gange i løbet af træets levetid. Dermed er kork et yderst bæredygtigt materiale, der ovenikøbet virker isolerende, hvilket også kan hjælpe på varmeforbruget.

Er du på udkig efter et smukt, slidstærkt og miljøvenligt gulv, så er det svanemærkede designgulv DISANO Classic Aqua et godt bud. Gulvet kan, når det skal fjernes, komme i det almindelige husholdningsaffald.