Opnå ren energi med en luft til luft varmepumpe

Selvom en luft til luft varmepumpe bruger strøm, opnår man grøn energi, som ikke belaster omgivelserne. Produktet leverer fire gange så meget energi end der bliver brugt, og derfor er store gratis også for miljøet.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe placeres udenfor, gerne op ad væggen. Størrelsen afhænger af kapaciteten, men den er udformet som en kasse. Den indbyggede ventilator suger luft ind fra omgivelserne og udvinder varmeenergien, som sendes indenfor. Den udvendige del af luft til luft varmepumpen har et lidt højere lydniveau, så undgå at placere den lige udenfor sove- eller børneværelset. Dog er den indvendige del hele nede på et lydniveau på omkring 20 dB. Ligeledes er det vigtigt at placere den centralt, så man får bedst muligt udbytte i hele huset.

Hvem bør anskaffe sig en varmepumpe?

Så hvis du ønsker et bedre indeklima i huset eller sommerhuset, bør du anskaffe dig en varmepumpe. En luft til luft varmepumpe kan indstilles så den skaber god ventilation og cirkulation i rummet, og til et sommerhus har den også den fordel at man kan indstille den til aircondition. Den kan ligeledes også bruges til supplement til andre varmekilder i hjemmet. Det kan være at du har brændeovn i den ene ende af huset, men ønsker en optimal varmekilde til den anden.

Hvad bør jeg ellers vide?

Flere af nutidens luft til luft varmepumper giver dig mulighed for at styrer den udenfor hjemmet.

Den er ligeledes billigt at installere og nem at anskaffe. Dog er det vigtigt at få det bedst mulige råd og vejledning, for at se om det er det rigtige for din bolig. Da det i nogle tilfælde er bedre med andre former for varmekilder. Dog er det i størstedelen af alle tilfælde en god og besparende løsning, det handler bare om den rige placering og produkt.