Sådan får du en sund og velholdt græsplæne

En frodig, grøn græsplæne er det de fleste drømmer om. Ikke alene giver den en smuk udsigt, men en sund græsplæne er også nemmere at vedligeholde. Det er dog ikke nemt at få en sund græsplæne – det kræver tid, energi og gode havemaskiner. Hos Byggelandet kan du se guides til, hvordan du finder de bedste havemaskiner. Nedenfor gennemgår vi nogle steps til, hvordan du kan få en flottere og sundere græsplæne.

 

Vand din græsplæne når det er varmt

En af de vigtigste ting, du kan gøre for din græsplæne, er at vande den regelmæssigt. Afhængigt af vejret skal du måske vande din græsplæne hver eller hver anden dag. Sørg for at tjekke vejrudsigten, før du vander, så du ikke over vander den. Hvis du er i tvivl, er det bedre at vande mindre end mere. Overvanding af din græsplæne kan føre til forøget vækst af svampe og mos, hvilket forringer chancen for bedre græsvækst i din plæne.

 

Sørg for at klippe din græsplæne jævnligt

Det er vigtigt at slå græsplænen regelmæssigt, så græsset har en chance for at kunne blive sundere. Hvor ofte du skal slå græsset, afhænger af den type græs, du har, og årstiden. For de fleste mennesker bør det være tilstrækkeligt at slå græsplænen en gang om ugen. Sørg for at klippe, når græsset er tørt, så du ikke ender med vådt afklippet græs, som kan føre til svampevækst. Mange græsplæner kan have gavn af, at blive klippet af en robotplæneklipper – den klipper nemlig græsset ofte, men den er ikke ligeså hård for din græsplæne, da den kun klipper lidt ad gangen. Derudover bliver det nemmere for dig at holde den, og det mindsker risikoen for mos i din plæne.

 

Gød din græsplæne

Det er vigtigt at gøde din græsplæne, da det giver de næringsstoffer, som græsset har brug for, for at det kan vokse. Hvilken type gødning du bruger, afhænger af den type græs, du har. Sørg for at følge anvisningerne på gødningsetiketten, så du ikke anvender for meget eller for lidt gødning. Hvis du anvender for meget gødning, kan det skade din græsplæne, mens for lidt gødning ikke vil være effektivt. Der findes mange forskellige typer af gødning – nogle skal bruges om sommeren og andre i efteråret.

 

Ved at følge disse enkle tips kan du vedligeholde en sund græsplæne, som dine naboer vil være misundelige på. Vanding, klipning og gødning er alle vigtige aspekter af plænepleje.