Sådan vælger du den bedste redningsvest!

En redningsvest er en af de bedste ting for at øge din sikkerhed, som en person, der ofte begiver dig ud på vandet. Den kan måske ikke helt redde dig fra at drukne, men den kan helt sikkert hjælpe. Den bedste model er komfortabel, sidder godt og passer til den type aktivitet, du udøver på vandet. Ingen planlægger at komme ud for en ulykke, men hvis en ulykke sker, bør du være forberedt og have sikkerheden i orden.

Vigtigheden af en redningsvest

Når du sætter dig i din båd til en dag på vandet, forventer du ikke at opleve nogen problemer. Du er jo trods alt en god navigatør, så du vil ikke komme ud for en ulykke, og du er en stærk svømmer. Men måske ser du ikke en fiskerbåd, der kommer bagfra, eller den store sten, der er gemt lige under vandet. Hvis du bliver slået bevidstløs, vil dine stærke svømmeevner være meningsløse. En redningsvest kan holde dig flydende, når du er kommet til skade og ikke kan svømme. Ni ud af ti drukneofre havde ikke en vest på. Du bør altid have en på, når du sejler i en båd, selvom det er ubehageligt (hvis du vælger den bedste model, vil det ikke være ubehageligt). Der er ingen god grund til ikke at have en redningsvest på. Få ind og find redningsveste online her, inden du skal ud på vandet næste gang.

Hvad bør du overveje, inden du køber?

Der er mange vigtige funktioner, som du bør overveje, når du køber en redningsvest. Først og fremmest skal du sikre dig, at du køber en model, der er designet til at holde dit hoved over vand. Dette gør det muligt for dig at fortsætte med at trække vejret, selv hvis du besvimer. Dernæst skal du sørge for, at den lever op til anerkendte standarder. Du kan normalt finde disse oplysninger på et mærke, der er fastgjort på vesten. Hvis du har børn, der skal sejle sammen med dig, skal du sørge for, at de har en model i børnestørrelse. Redningsveste i voksenstørrelse er ikke egnet til børn. Vesten skal sidde godt fast. Hvis du kan løfte den over dit hoved, er den for stor. Når du har købt en vesten, skal du kontrollere den en gang om året for at sikre dig, at den ikke har nogen rifter eller flænger. Hvis den er vandfyldt eller lækker, skal du smide den væk og købe en ny.