Sådan kan du vælge den rette plæneklipper til dig og dine græsplæne

Det er nok ikke hver dag du går og funderer over, hvilke plæneklippere der bedst kan håndtere din græsplæne. Eller måske gør du. Uanset vil der komme en dag, hvor du skal træffe et valg fra nogle af disse overvejelser, og hvis du tidligere ikke har gjort dig sådanne, så kan du her få lidt inspiration til, hvor du kan vælge den bedste græsslåmaskine til og din græsplæne.

Skal den have en opsamlingspose

Det er nok ikke helt forkert at antage, at folk har forskellige forhold til deres græsplæne. Nogle har ønsker om de helt stilrene plæner med skarpe kanter og jævnt græs. Andre har ønsker om en mere fritlevende græsplæne, der må trives som den bedst trives selv. Nogle hader fornemmelsen af det afslåede græs, der efterlades efter en slåning, hvor andre måske påskønner det som en naturlig del af naturen. Altså at de afskårne græsstrå bliver nedbrudt af bakterierne i jorden og derfra afgiver nærringstoffer til det resterende levende græs. Altså at det bliver en slags biologisk gødning.

Så hvorvidt du ønsker dette eller ej, kan du med fordel overveje inden du gør dig i at find din næste plæneklipper.

Du kan endvidere finde græsslåmaskiner, der ikke blot lader græsresterne blive på plænen, men også fordeler dem, sådan at det kan blive en måske optimeret gødningsoplevelse.

Størrelsen på din plæne

Størrelsen på din græsplæne kan også have en betydning for, hvordan din optimale og derpå mest effektive plæneklipper ser ud. Der kan både være varierende størrelse af selve maskinen, der kan være relevant i forhold til måske manøvredygtighed. Har du en græsplæne med mange finurlige kanter og hjørne, kan det potentielt se sig besværligt med en stor plæneklipper. Er den modsat en stor firkant kan det være mere effektivt med netop en større græsslåmaskine. Det kan måske være en individuel opvejningssag.