Sådan øger du produktiviteten blandt medarbejderne

Produktivitet og trivsel er meget vigtigt elementer på enhver arbejdsplads. Selvom de fleste bruger omkring 7,5 timer på arbejdet hver eneste dag, så er det ikke hver gang at det kommer til udtryk i dagens præstationer. Det er nemlig ikke unormalt at man mister koncentrationen af og til – men derfor skal arbejdet jo stadig laves. Heldigvis er der meget, man selv kan gøre for at øge trivslen og dermed produktiviteten på arbejdspladsen – og den bedste måde er ved at skabe større motivation på kontoret. En undersøgelse har vist, at motiverede ansatte har 38 % større sandsynlighed for at have en bedre koncentration end gennemsnittet. En god koncentration giver dig blandt andet til udtryk i en stigende produktivitet. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan øge motivationen og dermed produktiviteten blandt dine medarbejdere.

Skab gode fysiske rammer på arbejdspladsen

Produktiviteten afhænger naturligvis af, hvordan de ansatte trives på jobbet – og det er derfor meget vigtigt, at man indretter de fysiske rammer for at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for alle medarbejdere. Det handler i første omgang om at sikre kvalitetsmøbler til alle medarbejdere, bl.a. kontorstole, som er behagelige at sidde i samt hæve-sænkeborde, så der er mulighed for at variere arbejdsstillingen i løbet af dagen. Det handler dog også om bl.a. lyddæmpning – især hvis der er tale om et storrumskontor. Det kan gøres med bl.a. lydabsorbenter i form af bl.a. skærmvægge. Derudover handler det også om at skabe et godt indeklima med god arbejdsbelysning, god udluftning og behagelige temperaturer året rundt.

Skab et positivt arbejdsmiljø

Et positivt arbejdsmiljø giver mange fordele, heriblandt glade medarbejdere, som glæder sig til at komme på arbejde og yde en indsats – og det er faktisk slet ikke svært at skabe et positivt arbejdsmiljø. Det handler her om at skabe åben kommunikation, hvor medarbejderne føler, at de bliver hørt og lyttet til – både i hverdagen og i forbindelse med de store beslutninger. Derudover gør det også en verden til forskel at holde små fester og sammenkomster, så medarbejderne får et godt forhold til hinanden og ledelsen. Det gør det også lettere at løse eventuelle konflikter. Sidst men ikke mindst er det også en god idé at anerkende præstationer og resultater skabt i virksomheden, både af enkelte medarbejdere eller virksomheden som helhed. Det kan f.eks. være ved at give ros, men det kan også fint gøres med en pæn firma julegave i slutningen af året.

Hold pauser

Ingen kan holde koncentrationen i mere end 7 timer ad gangen, og det er lige netop derfor, pauser er så vigtige. Pauser er med til at øge produktiviteten og faktisk også kreativiteten, især hvis man sørger for at få lidt motion i pauserne, f.eks. med en lille gåtur rundt i nabolaget. Flere pauser giver simpelthen medarbejdere, der gør et bedre stykke arbejde.