Sådan renser du dine vinduer

Det er nemt at overse snavs og skidt på vinduerne i hverdagen. Men det er en god idé at sætte lidt tid af til at fjerne det fra tid til anden. På den måde får du pænere vinduer, bedre lys og en pænere udsigt. Læs hvordan du får rene vinduer lige her.

I lejlighed

Det kan være svært at rense vinduerne i lejligheden, da du selvsagt ikke kan stå på den anden side af vinduerne og pudse dem. I stedet for at læne dig langt ud vinduet, hvilket kan være risikabelt, kan du i stedet investere i en vandpumpe. Så kan du stå nede på gaden og pudse vinduerne med hjælp af en lang skraber. Sværere behøver pudsning af vinduer ikke at være – selv når du bor i lejlighed.

Det rigtige udstyr

Hvis du bor i lejlighed, kan du som sagt købe en vandpumpe, hvilket gør pudsningen meget lettere. Hvis du bor i hus, er der kun brug for mere simpelt udstyr. Det drejer sig mest om at have en god skraber og indvasker. Viskestykker er der også brug for, men dem har du nok masser af i forvejen. Så er du allerede godt på vej til at give dine vinduer en ordentlig overhaling.

Den rigtige blanding

For at fjerne snavs og skidt på den mest effektive måde, skal du også have en god blanding. Mange køber vinduesrens på nettet eller i butikkerne, men det er faktisk bedst at lave det selv. Dels er det billigere og ofte fungerer det bedre. En typisk blanding kunne være 5 liter koldt vand, 1 spsk. Opvaskemiddel samt en smule salmiakspiritus.

Hellere en vask for meget

Hvis du ikke har vasket vinduer i lang tid, skal du ikke lade dig slå ud, hvis snavset ikke forsvinder i første omgang. Det kræver gerne en ekstra vask, før alt snavset forsvinder.