Sådan vælger du de bedste hagesmække til dit barn

Når først din baby begynder at spise fast føde, kan det meget let blive et temmelig beskidt foretagende. Her er hagesmække nærmest uundværlige til at beskytte din babys tøj, så du ikke skal rende og skifte tøj hele tiden. Men hvilke hagesmække skal du vælge? Du tænker måske, at en hagesmæk bare er en hagesmæk, men det er faktisk ikke tilfældet. Der kan nemlig være ret stor forskel på dem. Det vil vi komme nærmere ind på her.

Vælg en hagesmæk i det rigtige materiale

Hagesmække fås i forskellige materialer og der er fordele og ulemper ved dem alle.

Stofhagesmække har fx en god absorberingsevne og er bløde for din baby at røre ved og have på. Til gengæld kræver stofhagesmække hyppig vask, da de let bliver beskidte.

Silikonehagesmække er derimod nemme at rengøre og kræver derfor knap så hyppig vask som fx stofhagesmække. Til gengæld er de ikke lige så behagelige at røre ved. Silikonehagesmække er også typisk mere holdbare end stofhagesmække.

Du kan også vælge at købe engangshagesmække, som er lavet af papir. Det er en let og hurtig løsning, da de blot smides ud efter brug. Engangshagesmække er særligt smarte at have med i pusletasken når du er på farten. Ulempen er, at det ikke er et særlig miljøvenligt valg og at det hurtigt kan blive dyrt, hvis din baby sviner mange hagesmække til i løbet af dagen.

Ærmehagesmække til beskyttelse af arme og krop

Hvis du har en baby, som sviner ekstrameget ud over det hele, kan du med fordel vælge såkaldte ærmehagesmække. Det er hagesmække, som også dækker armene og noget af overkroppen. Ærmehagesmække kan være lavet af forskellige materialer.

Vælg hagesmække uden skadelige stoffer

Uanset hvilket materiale, du vælger dine hagesmække i, så gå altid efter hagesmække, som ikke indeholder skadelige stoffer eller kemikalier.