Specialiser din nattesøvn

Der er mange ting, som spiller ind, når du skal have etableret den gode nattesøvn. Det kan være en længere proces at finde ud af, hvordan præcist du sover bedst. Der er altid gode råd og hjælp og hente fra alle mulige steder, inklusiv denne tekst, men i sidste ende må du simpelthen i gang med at prøve forskellige ting af for at finde ud af, hvad der virker for dig.

Men hvilke faktorer er de vigtigste, når det gælder din gode nattesøvn? Det kan du måske overveje og finde inspiration til her.

Komforten

Det første, der med garanti skal være styr på, er komforten. Her er der både tale om den rigtige type madras, tyngde og tykkelse af dyne, den perfekte hovedpude og materialet på dit sengelinned.

En hovedpude kommer i mange forskellige afskygninger. Måske foretrækker du en pude, som er stor og blød, så dit hoved nærmest synker ned i den. Hvis du døjer med problemer med nakke- og hovedsmerter, kan det være en stor hjælp at få en pude, som er lille og en anelse hård at ligge på.

Hvis du vil tage komforten til næste niveau, kan du anskaffe dig en elevationsseng. Med en Elevationsseng kan du altid regulere positionen af din over- eller underkrop, som det passer dig den pågældende aften. På den måde får du en stor variation i dine søvnpositioner, og det er godt for kroppen

Rutinen

Den anden væsentligste del af den gode søvn er rutinen. For at kroppen kan slappe af, er det en god idé at du pålægger dig selv nogle bestemte rutiner, du udfører, både i løbet af dagen, men især lige inden du skal i seng. Det kan for eksempel være mængden af motion, du dyrker, hvad du indtager inden sengetid, hvad dagens sidste aktivitet er, hudplejerutine, sengetid og meget mere. Prøv dig frem!